type
status
date
slug
summary
AI summary
AI translation
tags
category
password
icon
Välkommen till handelsvärlden, där diagrammen talar och indikatorerna är översättarna! Idag dyker vi in i riket för "[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)" - inte bara en genomsnittlig indikator, utan en trendföljande maestro som dansar i marknadernas takt.
Födelsen av ALGOLD: Född i de digitala gränderna på TradingView är ALGOLD hjärnbarnet till blackcat1402 som bestämde att 'lag' är ett ord på tre bokstäver som inte är välkommet i dess ordförråd. Denna trendföljande indikator är inte bara en annan linje på ditt diagram; det är en fusion reaktor av volym- och prisinformation. Tänk dig en MACD-oscillator men med mindre lag och mer sväng. Det är ALGOLD för dig! Det är en trendföljande indikator som blandar volym- och prisdata för att skapa en MACD-liknande oscillator, med målsättning att lösa det släpande problemet som är typiskt för pris-enbart indikatorer. Integrationen av ledande volyminformation med släpande prisdata är ett smart tillvägagångssätt för att skapa mer tidiga signaler. Dessutom är införandet av en volatilitetsfilter för att minska falska signaler under sidleds marknader en tankeväckande förbättring.
"[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)"-indikatorn tar form att vara ganska omfattande. Den inkluderar:
 1. Ett adaptivt filter för utjämning av pris- och volymdata.
 1. En volatilitetsfilter baserad på Average True Range (ATR).
 1. Ett utlösande glidande medelvärde för att generera utjämnad prisinformation.
 1. Ett ALMA (Arnaud Legoux Moving Average) för ytterligare filtrering av pris och volym.
 1. En divergensdetektor för att identifiera potentiella trendomkastningar.
notion image
"[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)"-indikatorns inställningsparametrar, kategoriserade i tre grupper:
 1. Alchemy-inställning:
   • Alchemy Sharpness (Standard: 7) - Kontrollerar skärpan på det adaptiva filtret.
   • Alchemy Period (Standard: 55) - Bestämmer slätheten på oscillationen.
 1. DVATAR-inställning:
   • DVATR-längd (Standard: 11) - Ställer in periodlängden för DVATR, liknande ATR:s längd.
   • DVATR Tröskel (Standard: 0.07) - Justerar känsligheten för detektering av sidledsmarknader.
   • Smooth Length (Standard: 21) - Slätar ut DVATR-utdata, balanserar med volatilitetsdetektering.
 1. Divergensinställning:
   • Parametrar som Pivot Lookback, Max/Min av Lookback Range - Ställer in känsligheten för divergensdetektering.
   • Alternativ för att aktivera eller inaktivera plottar för olika typer av divergens (Bullish, Hidden Bullish, Bearish, Hidden Bearish).
notion image
Alchemy Meets Trading: I hjärtat av ALGOLD ligger 'Alchemy Setting'. Tänk på det som den hemliga såsen som ger denna indikator sin fördel. Med knapparna 'Alchemy Sharpness' och 'Alchemy Period' slätar du inte bara ut data; du skapar ekonomisk konst. Skärpan sätter stämningen, och perioden bestämmer tempot.
Tämja marknadens rytande med DVATAR: Sidleds marknader? ALGOLD skrattar åt dessa med sin DVATAR-inställning. Med hjälp av ATR som bas, filtrerar denna funktion marknadens viskningar och rytande, och skiljer mellan en lejons laddning och en katts promenad. Det är som att ha en marknadsstämningsring på din diagram!
Dykning för Divergens: I 'Divergence Setting' spelar ALGOLD detektiv. Den är på utkik efter de där smygande marknadsvändningarna. Med en rad lookback-inställningar och möjligheten att plotta olika typer av divergens, är det som att ge ditt diagram ett par detektivglasögon.
notion image
En Visuell Symfoni:
Nu, låt oss prata om det visuella. Om ALGOLD var en film, skulle den vinna en Oscar för bästa visuella effekter. "[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)" indikatorn är levande och intuitiv:
 1. Färg på ljusstake-diagram: Gradientfärgändringar för att indikera trendstyrka, med varmare färger för tjurmarknader och kallare färger för björnmarknader.
 1. Linjefärger och former:
   • Grön färg representerar den snabba linjen, röd för den långsamma linjen.
   • Korsningar av dessa linjer signalerar ingångar (trianglar) och utgångar (korsformer).
   • Ett band skapas mellan dessa linjer, fyllt med grönt för uppåtgående trender och rött för nedåtgående trender.
 1. Histogram:
   • Rött histogram för över 0 och uppåtgående trend.
   • Blått histogram för över 0 och återträff.
   • Grönt histogram för under 0 och nedåtgående trend.
   • Gult histogram för under 0 och studs upp.
Ljusstake-diagram ändrar färger som kameleontar, anpassar sig till marknadens humör. Den snabba linjen (i grönt) och den långsamma linjen (i rött) valsar på din skärm, skapar en visuell fest. När de korsar, är det inte bara en signal; det är en förklaring!
notion image
Histogrammet som talar volymer: ALGOLD-histogrammet är en historieberättare i sin egen rätt. Föreställ dig ett stapeldiagram som inte bara visar marknadens riktning utan också dess humörsvängningar. Röda staplar för upptrend, blå för de smygande återtåg, grönt för nedtrend och gult för studsar. Det är som att ha en marknadsväderprognos vid dina fingertoppar!
In- och utgång: Tjurarnas och björnarnas dans:
 • Ingångskriterier: En sammansatt korsning och korsning under av de snabba och långsamma linjerna i ALGOLD-oscillatorn.
 • Utträdeskriterier: En korsning och korsning under de snabba och långsamma linjerna i ALGOLD-oscillatorn, men med hjälp av en lägre tidsram för högre känslighet.
När det kommer till att gå in och ut ur handel, är ALGOLD som en erfaren dansinstruktör. Ingångssignalerna är en harmonisk korsning och korsning under de snabba och långsamma linjerna, som berättar när du ska stiga in. Och när det är dags att buga ut? En liknande korsning och korsning under på en lägre tidsram ger dig en knuff. Det är som att ha en danspartner som vet exakt när man ska leda och när man ska följa.
notion image
Anpassning: Din personliga handels skräddare: Vad mer? ALGOLD är inte en indikator som passar alla. Med sina anpassningsbara inställningar kan du skräddarsy den för att passa din handelsstil. Oavsett om du gillar din handel lugn och långsam eller skarp och snabb, anpassar sig ALGOLD till dig. Det är skräddarsydda kostymen av handelsindikatorer!
Att sammanföra allt: Så där har du det, handlare. "[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)" är inte bara en indikator; det är ditt marknadskompass, din trendöversättare och din handelsskräddare, allt i ett elegant paket. Oavsett om du är en erfaren handlare eller precis börjar, är ALGOLD din allierade i att avkoda marknadens mysterier.
När vi avslutar denna rundtur i ALGOLD, kom ihåg att marknaderna är en dansgolv, och med ALGOLD är du alltid redo att dansa. Testa det, justera det och gör det till ditt eget. Och vem vet, med ALGOLD vid din sida, kanske du blir den handelslegend du var menad att bli!
Lycklig handel, och må trenderna alltid vara till din fördel!
💡
Blackcat medlemsregistreringsingång:
Exklusiv inbjudningsregistreringslänk för blackcat1402:
 
[blackcat] L5 ALGOLD: Sự Thống Trị Xu Hướng Được Giải Phóng[blackcat] L5 ALGOLD: Trendien hallinnan vapauttaminen
blackcat1402
blackcat1402
This cat is an esteemed coding influencer on TradingView, commanding an audience of over 8,000 followers. This cat is proficient in developing quantitative trading algorithms across a diverse range of programming languages, a skill that has garnered widespread acclaim. Consistently, this cat shares invaluable trading strategies and coding insights. Regardless of whether you are a novice or a veteran in the field, you can derive an abundance of valuable information and inspiration from this blog.
Announcement
type
status
date
slug
summary
AI summary
AI translation
tags
category
password
icon
🎉Webhook Signal Bots for Crypto are Coming!🎉
--- Stay Tuned ---
👏From TradingView to OKX, Binance and Bybit Exchange Directly!👏