type
status
date
slug
summary
AI summary
AI translation
tags
category
password
icon
Добре дошли в света на търговията, където графиките говорят, а индикаторите превеждат! Днес навлизаме в сферата на "[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)" - не обикновен индикатор, а майстор на следването на тренда, който танцува в ритъма на пазарите.
Рождението на ALGOLD: Роден в дигиталните алеи на TradingView, ALGOLD е братчето на blackcat1402, който реши, че 'забавяне' не е добре дошло в неговия речник. Този индикатор за следене на тенденции не е просто още една линия на вашата диаграма; това е реактор на сливане на информация за обема и цената. Представете си осцилатор MACD, но с по-малко забавяне и повече самочувствие. Това е ALGOLD за вас! Това е индикатор за следене на тенденции, който смесва информация за обема и цената, за да създаде осцилатор подобен на MACD, целящ да се справи с проблема със забавянето, типичен за индикаторите само за цени. Интегрирането на водеща информация за обема със забавящи данни за цените е умен подход за създаване на по-своевременни сигнали. Освен това, включването на филтър за волатилност за намаляване на фалшивите сигнали по време на странични пазари е мисловно подобрение.
Индикаторът "[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)" се оформя да бъде доста обстоен. Той включва:
 1. Адаптивен филтър за изглаждане на информацията за цената и обема.
 1. Филтър за волатилност, базиран на среден истински диапазон (ATR).
 1. Подвижно средно за генериране на изгладена информация за цените.
 1. ALMA (Arnaud Legoux Moving Average) за допълнително филтриране на цената и обема.
 1. Детектор за дивергенция за идентифициране на потенциални обратни тенденции.
notion image
Параметрите за настройка на индикатора "[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)" са разделени в три групи:
 1. Настройка Алхимия:
   • Острота на алхимията (по подразбиране: 7) - Контролира остротата на адаптивния филтър.
   • Период на алхимията (по подразбиране: 55) - Определя гладкостта на осцилатора.
 1. Настройка DVATR:
   • Дължина на DVATR (по подразбиране: 11) - Задава периода на дължината за DVATR, подобна на дължината на ATR.
   • Праг на DVATR (по подразбиране: 0.07) - Регулира чувствителността за откриване на странични пазари.
   • Гладка дължина (по подразбиране: 21) - Изглажда изхода на DVATR, балансирайки с откриването на волатилност.
 1. Настройка на дивергенция:
   • Параметри като обратно преглед на върха, Макс/Мин на диапазона за преглед - Задава чувствителността за откриване на дивергенция.
   • Опции за включване или изключване на графики за различни типове дивергенция (бикова, скрита бикова, мечка, скрита мечка).
notion image
Алхимия срещу търговия: В сърцето на ALGOLD е 'Настройката на алхимията'. Мислете за него като за тайната съставка, която дава предимство на този индикатор. С 'Остротата на алхимията' и 'Периода на алхимията', вие не само изглаждате данните; вие създавате финансово изкуство. Остротата задава настроението, а периода определя темпото.
Укротяване на рева на пазара с DVATR: Странични пазари? ALGOLD се смее на тези с настройката си DVATR. Използвайки ATR като основа, тази функция филтрира шепотите и ревовете на пазара, различаващи заряда на лъва от разходката на котката. Това е като да имате настроение на пазара на вашата диаграма!
Гмуркане за дивергенция: 'Настройката на дивергенцията' е там, където ALGOLD играе на детектив. Той е в наблюдение за тези хитри обратни тенденции на пазара. С редица настройки за преглед назад и възможността да се изобразяват различни типове дивергенции, е като да давате на вашата диаграма чифт детективски очила.
notion image
Визуална симфония:
Сега, нека говорим за визуалните ефекти. Ако ALGOLD беше филм, щеше да спечели Оскар за най-добри визуални ефекти. Индикаторите на "[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)" са ярки и интуитивни:
 1. Цветът на свещите: Промяна на градиентен цвят, за да се покаже силата на тенденцията, с по-топли цветове за биковите и по-студени цветове за мечките тенденции.
 1. Цветове и форми на линиите:
   • Зеленият цвят представлява бързата линия, червеното е за бавната линия.
   • Пресичанията на тези линии сигнализират за влизане (триъгълници) и излизане (форми на кръстове).
   • Между тези линии се създава лента, запълнена със зелено за възходящи и червено за низходящи тенденции.
 1. Хистограма:
   • Червена хистограма за стойности над 0 и възходяща тенденция.
   • Синя хистограма за стойности над 0 и корекция.
   • Зелена хистограма за стойности под 0 и низходяща тенденция.
   • Жълта хистограма за стойности под 0 и отблъскване нагоре.
Свещите променят цветовете си като хамелеони, адаптирайки се към настроението на пазара. Бързата линия (в зелено) и бавната линия (в червено) вършат валс на вашия екран, създавайки визуален пир. Когато се пресекат, това не е просто сигнал; това е декларация!
notion image
Хистограмата, която говори много: Хистограмата на ALGOLD е разказвач по собствено право. Представете си диаграма на барове, която показва не само посоката на пазара, но и неговите промени в настроението. Червени барове за възходящи тенденции, сини за ония скрити корекции, зелени за низходящи тенденции и жълти за отскоките. Това е като да имате прогноза за пазарното време на върха на пръстите си!
Влизане и излизане: Танцът на биковете и мечките:
 • Критерии за влизане: Комбинирано пресичане на бързите и бавните линии на осцилатора ALGOLD.
 • Критерии за излизане: Пресичане на бързите и бавните линии на осцилатора ALGOLD, но използвайки по-малък времеви период за по-голяма чувствителност.
Когато става въпрос за влизане и излизане от сделки, ALGOLD е като опитен инструктор по танци. Сигналите за влизане са хармонично пресичане на бързите и бавните линии, които ви казват, кога да влезете. А кога е време да се оттеглите? Подобно пресичане на по-малък времеви период ви дава бутончето. Това е като да имате танцов партньор, който знае точно кога да води и кога да следва.
notion image
Персонализация: Вашият личен търговски портниер: Има още! ALGOLD не е индикатор, който пасва на всички. С персонализируемите му настройки, можете да го адаптирате към вашия търговски стил. Без значение дали предпочитате търговията си плавна и бавна или остра и бърза, ALGOLD се адаптира към вас. Той е като съделиво облекло за търговията с индикатори!
Събиране на всичко заедно: И ето го, търговци. "[blackcat] L5 Alchemy Gold (ALGOLD)" не е просто индикатор; той е вашият компас на пазара, вашият преводач на тенденции и вашият търговски портниер, всичко това обединено в един елегантен пакет. Независимо дали сте опитен търговец или току-що започвате, ALGOLD е вашият съюзник в разкриването на тайните на пазара.
Когато приключим това турне на ALGOLD, помнете, че пазарите са танцова площадка и с ALGOLD винаги сте готови за танци. Тествайте го, коригирайте го и го направете свой собствен. И кой знае, с ALGOLD до вас, може би ще станете търговската легенда, която трябваше да бъдете!
Приятна търговия и нека тенденциите винаги са във ваша полза!
💡
Вход за регистрация в клуба на Blackcat:
Ексклузивен линк за регистрация за blackcat1402:
 
[blackcat] L5 ALGOLD: Tренд мамандығын босату[blackcat] L5 ALGOLD: Η Αποκάλυψη της Επιτυχίας στην Τάση
blackcat1402
blackcat1402
This cat is an esteemed coding influencer on TradingView, commanding an audience of over 8,000 followers. This cat is proficient in developing quantitative trading algorithms across a diverse range of programming languages, a skill that has garnered widespread acclaim. Consistently, this cat shares invaluable trading strategies and coding insights. Regardless of whether you are a novice or a veteran in the field, you can derive an abundance of valuable information and inspiration from this blog.
Announcement
type
status
date
slug
summary
AI summary
AI translation
tags
category
password
icon
🎉Webhook Signal Bots for Crypto are Coming!🎉
--- Stay Tuned ---
👏From TradingView to OKX, Binance and Bybit Exchange Directly!👏